The Forbidden Blog
Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Λίγα (!) λόγια για την πόλη μου (Λάρισα)

H Λάρισα είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Θεσσαλίας καθώς και η πρωτεύουσα του Νομού Λαρίσης.

Είναι μια γεωργική πόλη και βρίσκεται σε στραγηκή θέση αφού συνδέεται σιδηροδρομικώς με το λιμάνι του Βόλου, με την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής ειναι περιπου 250.000 και ειναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ενδείξεις η Λάρισα βρίσκεται πάνω σε μια τοποθεσία που κατοικήθηκε τη δέκατη χιλιετία π.Χ..


Η Λάρισα συνορεύει Βόρεια με τον επιβλητικό Όλυμπο, ενώ Νότια και Νοτιοδυτικά βρίσκεται η μεγάλη πεδιάδα της Θεσσαλίας, η μεγαλύτερη στην Ελλαδα. Σύμφωνα με έναν θρύλο ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, πέθανε εδώ.



Είναι μια πόλη που συνδυάζει την ηρεμία και το χαλαρωτικό ρυθμό του Πηνειού ποταμού, μαζί με την ένταση μιας πολυάσχολης, πολυσύχναστης πόλης. Μετά απο πολλά χρόνια ανεξέλεγκτης ανάπτυξης, η πόλη τελικά κατάφερε να αποκαταστήσει την αρμονική της σχέση με το ποτάμι και το περιβάλλον γενικότερα.

Το αξιοθέατο από τις ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο, πράγμα το οποίο έχει προκαλέσει μια σημαντική μεταμόρφωση της πόλης, που την φέρνει πιο κοντά στις ρίζες της, την συνδέει με το περιβάλλον και αποκαθιστά την κλασική της ατμόσφαιρα. Το αρχαίο θέατρο είχε χωρετικότητα 10.000 θεατών.

Μια επίσκεψη στο Λαογραφικό και Ιστορικό μουσείο της πόλης μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή για τον επισκεπτη. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι και μια επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη της πόλης που έχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή απο πίνακες και είναι δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα μετά από την Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας.



Δεν υπάρχει καμιά μορφή ψυχαγωγίας που να αναζητήσει κάποιος μέσα στην πόλη της Λάρισας, χωρίς να μείνει ικανοποιημένος. Καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, μπουζούκια, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, θέατρα, κινηματογράφοι, και μια μεγαλη αγορά, είναι όλα διαθέσιμα. Οι αθλητικές δυνατότητες είναι απεριόριστες, καθώς οι οργανωμένες παραλίες ειναι λιγότερο από δύο ώρες μακριά απο τη Λάρισα. Επίσης για όσους θέλουν τους δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούν με το σκι και με την ορειβασία σκαρφαλώνοντας ως τις κορυφες του Ολυμπου, το σπίτι των Ολύμπιων Θεών, ή του Κισσάβου.



Η Α.Ε.Λ. είναι μια ελληνική ένωση ποδοσφαιρικού συλλόγου με έδρα την πόλη της Λάρισας.
Η Αθλητική Ένωση Λάρισας ιδρύθηκε το 1964 με τη συγχώνευση του Λαρισαϊκού, του Ηρακλή, του Άρη και του Τοξότη. Επίσημο όνομα της ομάδας από το 2003 είναι ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.

Η ΑΕΛ είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της επαρχίας και σίγουρα η επαρχιακή ομάδα με τις περισσότερες περγαμηνές. Έχει κατακτήσει:


Η ομάδα χρησιμοποιεί ως έδρα το στάδιο Αλκαζάρ ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής νέου ιδιόκτητου γηπέδου.

Σχετικές Αναρτήσεις ανά Κατηγορία



Widget by Hoctro | Jack Book

Μετάφραση σε/Translate to: