The Forbidden Blog
Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

6ο Λύκειο Λάρισας -είμαι και εγώ εκεί-


Αν κανείς βρεθεί στην πλατεία Νεάπολης στη Λάρισα (η οποία πρόσφατα πέρασε από μια διαδικασία "απο-πρασίνησης"), θα δει στο διαγώνιο οικόπεδο να υπάρχουν δύο σχολεία, το 6ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο.
Είχα την τύχη να φοιτήσω στο πρώτο, και τώρα φοιτώ στο δεύτερο. Έχω την τιμή λοιπόν να σας παρουσιάσω κάποια πράγματα.


Ιστορικά: Το 6ο Λύκειο Λάρισας ιδρύθηκε το σχολικό έτος 1980-81 και προήλθε από το 3ο Λύκειο θηλέων, το οποίο
είχε ιδρυθεί το 1972-73.

Στην αρχή εγκαταστάθηκε σε διάφορα κτίρια του κέντ
ρου της πόλης και το 1982-83 μεταφέρθηκε στο σημερινό ιδιόκτητο καινούριο κτίριο. Πρώτος Δ/ντής του Λυκείου ήταν ο κ. Τρυφερούλης Κών/νος, φιλόλογος και στη συνέχεια η κ. Κορμικιάρη Αγαθή, φιλόλογος. Από το 1992 μέχρι τον Ιανουάριο 1999 Δ/ντής ήταν ο κ. Παρασκευάς Γεώργιος, φιλόλογος.

Από τον Σεπτέμβριο του 1999 Διευθυντής είναι ο Καραβάκας Ηλίας (Φυσιογνώστης)

Υποδ/ντές : κ. Μπίγκα Ιωάννα (Φιλόλογος) και ο Γεώργιος Καψούρας (Φυσικός)

Τον Ιούνιο του 98 μετατράπηκε σε 6ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 τη θέση του διευθυντού ανέλαβε η κ. Μπίγκα Ιωάννα

Τον Σεπτέμβριο του 2007 τη θέση του διευθυντού ανέλαβε ο Γεώργιος Καψούρας

Μαθητές: Το μαθητικό δυναμικό του Λυκείου κυμαίνεται από 400-450 μαθητές και μαθήτριες.

Καθηγητές: Το διδακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων φθάνει τους 40 καθηγητές.


Διδακτήριο: Το κτίριο του σχολείου είναι διώροφο και διαθέτει 17 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα Φυσικής Χημείας, καθώς και εργαστήριο Φυσικής Χημείας, κλειστή αίθουσα γυμναστικής, ένα γραφείο Δ/ντή, ένα Υποδ/ντού και δύο καθηγητών.

Το 6ο Λύκειο Λάρισας διαθέτει από κοινού με το 6ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται σε άλλο κτίριο εντός του ιδίου οικοπέδου, μια πολυτελέστατη σύγχρονη αίθουσα θεάτρου ( αμφιθέατρο ) 324 θέσεων, με φουαγιέ και μια αίθουσα πινακοθήκης.

Κήπος:Το Λύκειο έχει κήπο με δένδρα παντός τύπου, τριανταφυλλιές και άλλα καλλωπιστικά εκτάσεως 2 περίπου στρεμμάτων, έργο κυρίως του φυσικού καθηγητού του Λυκείου κ. Καψούρα Γεωργίου, ο οποίος ως υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου ,αλλά και του Μαθητικού Συνεταιρισμού μεριμνά με τους μαθητές για τη συντήρηση-διατήρηση του παραπάνω οικοσυστήματος.

Θέατρο:Το Λύκειο διαθέτει θεατρική ομάδα με υπεύθυνη τη φιλόλογο, Υποδ/ντρια κ. Μπίγκα Ιωάννα. Κάθε χρόνο η θεατρική ομάδα ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία θεατρικό έργο και παίρνει μέρος στο ετήσιο θεατρικό μαθητικό φεστιβάλ που γίνεται με ευθύνη της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. στη Λάρισα.

Άλλες Δραστηριότητες: Το σχολείο δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του αθλητισμού , του πολιτισμού, καθώς και στον τομέα εκπόνησης μελετών για το περιβάλλον, το 1992 κέρδισε το πρώτο βραβείο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης του Δήμου Λάρισας. Το Λύκειο μας είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο internet.

Βιβλιοθήκη: Το σχολείο διαθέτει με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών μια σύγχρονη και άριστη βιβλιοθήκη εκτάσεως 70 m2.
Όπως βλέπετε δε μας λείπει τίποτα δόξα το Θεό, υπάρχουν όμως σημαντικές ελλείψεις στα πιο πολλά σχολεία της Ελλάδας. Το αμφιθέατρο που διαθέτουμε μαζί με το "πράσινο" που υπάρχει στο προαύλιο δεν είναι χαρακτηριστικό των ελληνικών σχολείων, παρά μόνο προνόμιο μερικών. Παρ'όλα αυτά κάθε σχολείο θα έπρεπε να είχε στη διάθεσή του ένα αμφιθέατρο και αρκετό διαθέσιμο χώρο για να τοποθετηθούν δέντρα κτλ. (ναι οι μαθητές έχουν ανάγκη από καθαρό αέρα)

(εκτός αν κάποιος πάσχει από αλλεργία στη γύρη, οπότε σαφώς θα προτιμάει το γκρίζο τσιμέντοtongue)


Σχετικές Αναρτήσεις ανά Κατηγορία



Widget by Hoctro | Jack Book

8 Σχόλια σε: “ 6ο Λύκειο Λάρισας -είμαι και εγώ εκεί-


Μετάφραση σε/Translate to: