The Forbidden Blog
Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Γιατί οι μαθητές βαριούνται το σχολείο

Την εικόνα ενός δημόσιου σχολείου για το οποίο οι μαθητές δηλώνουν «το βαριέμαι, πλήττω, θυμώνω» και στο οποίο οι εκπαιδευτικοί ασκούν έργο δηλώνοντας απογοητευμένοι από τις αμοιβές τους και τις υποδομές, σκιαγραφεί έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον ένας στους τρεις μαθητές δηλώνει χαρά παρακολουθώντας μαθήματα, το 80% θεωρούν τους καθηγητές τους ανεπαρκείς να τους βοηθήσουν να περάσουν σε ΑΕΙ, ενώ το 70% των μαθητών λυκείου δηλώνουν ότι το σχολείο ανταποκρίνεται ελάχιστα ή καθόλου στις προσδοκίες τους. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η (ανύπαρκτη στην Ελλάδα) αξιολόγηση είναι ο μόνος τρόπος να φωτιστούν τα προβλήματα», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δημ. Βλάχος, τονίζοντας ότι θεμέλιος λίθος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Hμερομηνία δημοσίευσης: 30-03-08

Σχετικές Αναρτήσεις ανά Κατηγορία



Widget by Hoctro | Jack Book

1 Σχόλια σε: “ Γιατί οι μαθητές βαριούνται το σχολείο


  • 23 Απριλίου 2008 στις 3:00 μ.μ.  

    Ωραία προσπάθεια.
    Καλό θα είναι όταν αναφέρεσε σε κάποιο άρθρο μιας εφημερίδας να αναφέρεις και την ημερομηνία που εκδόθηκε . Έτσι κάποιος μπορεί να τσεκάρει το αρθρο. Συν ότι φαίνεται πιο ολοκληρομένη δουλειά , και ότι δεν το έχεις κοπιάρει από αλλού.

    Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.


Μετάφραση σε/Translate to: